O autorici

Marina Papec o autoruMarina Papec rođena je i odrasla u Zagrebu. Svojim je roditeljima još kao djevojčica postavljala pomalo neobična pitanja, a nekih od njih se i danas jasno sjeća: “Mama, gdje sam bila prije nego što sam bila u tebi ili tati? Gdje živimo kad umremo? Mogu li životinje sanjati i međusobno razgovarati? Rađamo li se čarobni ili to postanemo kasnije?“

Budući da joj u djetinjstvu nitko nije dao odgovore, vjerovala je da će ih pronaći kad odraste. No, kako se većina odraslih zapravo ne bavi tim pitanjima, jedino joj je preostalo da ih sama pokuša pronaći.

U međuvremenu je završila gimnaziju, diplomirala germanistiku i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, osnovala malu prevodilačku agenciju i jezični centar, upisala doktorat te postala supruga i mama dvojice divnih dječaka Lava i Maka. Nema riječi kojima bi opisala radost što su je baš oni izabrali za svoju mamu pa se najbolje što može trudi opravdati njihov izbor.

Živi i radi u Zagrebu kao predavač, prevoditelj i sudski tumač. Mnogo putuje, čita, piše, motivira ljude da uživaju u sadašnjem trenutku, kuha za obitelj i prijatelje, priprema slastice, boravi u prirodi, istražuje sebe i svijet te provodi vrijeme sa suprugom, djecom i psom, nastojeći uvijek biti svjesna neodoljive ljepote postojanja.